Lähiluontoa suurella aukolla

Olen monena aamuna miettinyt, että pitäisi käydä lähistöllä katselemassa kameran kanssa. Tänä aamuna lähdin ainoastaan kameran ja Canon EF-S 50mm 1,8 linssin kanssa. Itse objektiivi on hassu muovinen tötterö, mikä näyttää lähinnä kotona kasaan liimatulta tee-se-itse-viritykseltä.  Painoa ei ole nimeksikkään ja tarkennusmoottori pitää hassua rutinaa. Ajatuksena oli siis kokeilla  suurilla aukoilla kuvaamista, kun ei tässä kävelymatkan päässä mitään henkeäsalpaavia maisemiakaan ole. Suurella aukolla saadaan risukkoinen Oulun luonto kätevästi häviämään ja pääkohde taustasta irti. Eli se pajunoksan pätkä tai heinänkorsi.

Itse 50mm linssi on jäänyt yllättävän vähälle käytölle, mutta nyt alan pikku hiljaa ymmärtämään, että mihin tarkoitukseen tämä edes soveltuu; suuriimpiin aukkoihin, bokehin kuvaamiseen ja yksityiskohtien poimimiseen. Piirtää nimittäin ihan mielettömän upean bokehin ja on muutenkin tarkka objektiivi. Ei huonosti sadan euron muovitötteröltä.  

Alla muutama esimerkkikuva. Ei nyt mitään Suomen luontokuvakandidaatteja. Hädin tuskin omalla mittarilla edes julkaisukelpoisia. Mutta menköön tällä kertaa, kun ei parempaakaan pystynyt.