Aamuisia unohduksia

Kävin tuossa jokunen päivä ja yö sitten auringonnousua kuvaamassa. Ilmatieteenlaitos näytti auringon ja pilven kuvaa seuraavalle aamulle. Kahden aikaan yöllä säätiedotusta uudelleen varmistaessa ennuste oli muuttunut kokonaan pilviseksi, eikä ulkonakaan näyttänyt hyvältä. Harmaata. Päätin jättää kuvailut jollekkin toiselle aamulle. Kaikki akutkin latasin valmiiksi ja putsailin linssit möhnästä. Kuitenkin jälleen kerran sain huomata, että eivät ne meteorologitkaan aivan erehtymättömiä ole, sillä kummasti alkoi taivaanranta punertaa noin puoli tuntia ennen h-hetkeä. Taivas alkoi ottaa väriä kuitenkin siihen tahtiin, että kuvaajalle tuli jälleen kerran kiire. Ikinä ei saisi kiire olla. Kiire ei ole hyväksi. Rynnistin siis jalusta kolmantena jalkana autoon samalla miettien, että nyt ei ehdi enään millekkään kunnon pelipaikoille, vaan täytyy tyytyä johonkin lähellä olevaan kohteeseen. Vastikään lähistölle kasatun Ruskotunturin nimeä kantava kukkula saisi toimia miljöönä tänään. Olin viidessä minuutissa "tunturin" juurella ja kolmessa sen päällä, huomattavasti puuskuttaen. Tuntui kuin Kilimanjarolle olisi kiivennyt. Ehkä ne kaikki väliinjätetyt juoksulenkit olisivatkin olleet paikallaan. Taivas alkoi leiskua jo täysissä väreissä. Etsin oivallisen kohdan jalustalle. Ruuvasin kameran kiinni, vaidoin laajakulman ja käänsin virtakytkimestä. Nothing. Ei virtaa, mitä helvettiä. Kotona toimi ihan moiteettomasti, nytkö tämä levisi. Sitten se muistikuva hiipi mieleeni. Muistikuva akuista nätissä rivissä keittiön pöydällä. Muistan vielä ajatelleeni, että tähän kun laitan nämä, niin varmasti muistan ottaa matkaan. No en muistanut. Pyörimällä rinnettä alas autolle, miljoonaa kotiin, kaappaa pari akkua mukaan, ja miljoonaa takaisin. Aikaa tähän sähellykseen meni 10-15min, joten kaikista punaisin hetki oli jo ohi kun pääsin takaisin. Sähellyksestä huolimatta, oli taivaalla vielä rutkasti väriä kun vihdoin ja viimein sain iskettyä akun kameraan ja painettua laukaisinta ensimmäisen kerran. Ruma paikkahan tuo Ruskotunturi on, mutta kyllä tuolta auringonnousun jos toisenkin kehtaa katsella. Yllättävän hyvät näkymät sieltä avautuu kaupungin ylle. 

_MG_4942.jpg