Päivitystä tännekkin pitkästä aikaa

Hiljaista on ollut blogissa talvet. Ei se mitään. Nyt uusimpia kuvia tarjolle. Jokunen talviruutukin, lisäksi viimeaikaisia räpellyksiä.

Pikkulintuja piilokojusta

Posion mökillä perinteisesti tinttejä kuvaten. Hömötiaiset ja urpiaiset kävivät pääasiassa ruokinnalla, tosin muutama peippo ja talitintikkin vieraili pikaisesti. Käpytikka lenteli lähistöllö, mutta ei tullut poseeraamaan. Kovaäänisesti nakutteli varaston seinää. Ilmoitteli olemassaolostaan naaraille. Kotimatkalla yhytin vielä muuttomatkalla olevia joutsenia sulan ääreltä. Löntystelivät laiskanoloisesti poispäin kuvaajasta.

Liminganlahti

Toukokuun lopulla avautui tilaisuus päästä vierailemaan Finnaturen ylläpitämissä ja vuokraamissa piilokojuissa Liminganlahdella, joista on mahdollista nähdä mm. suokukkojen soidinta. Lämmin alkukesä on kuitenkin nopeuttanut soidinmenoja siinä määrin, että paras soidinaika oli mennyt auttamatta ohi. Muutama suokukko onneksi kojuje edessä vieraili, mutta mitään soitimeen viittaavaa ei tapahtunut. Kahlaajia vieraili useampia alkuillasta, mutta meno kuoli täysin ennen parhaita iltavaloja. Ihan mukavia potretteja kuitenkin. Uusia kuvia ainakin minulle!

Sanginjoki

Kävimme vaimoni kanssa illankähmässä Sanginjoen suunnalla ajelemassa, ja löysimme varsin idyllisen erämaa-tyyppisen järven. Otin muutaman peruskuvan itse järvestä jonka jälkeen yritin saada telellä lentokuvia järven rannalla pörräävistä korennoista. Eivät ole muuten aivan helpoin kohde kuvata. Vikkeläliikkeisiä ovat. Välillä kuitenkin surisivat hetken paikallaan ja sain muutaman terävähkön kuvan otettua. Täytyy käydä uudestaan, ja kokeilla hieman erillaisilla asetuksilla ja varata riittävästi aikaa!