27ef868543abf9c4e16439c1aeb8f0bd.jpg

Löydät kuviani myös / You will find my photos aswell

https://www.instagram.com/kyostivalitalophotography/

https://www.flickr.com/photos/kyostivalitalo/

https://www.facebook.com/kvluontokuvaus/

Yhteydenotto / Contact: kyostivali[at]gmail.com

Kuka, mitä ja missä?

Kyösti Välitalo, 29-vuotias Oululainen valokuvauksen harrastaja. Kamera on ollut aina elämässä mukana enemmän tai vähemmän. Ensimmäisen oman digikamerani sain vuoden 2004 kieppeillä. Kamera oli mallia Canon Powershot A85 huikealla neljän megapikselin kennolla. Silloin mentiin vielä megapikselit edellä. Kelpo laatuahan kamera tuottikin, ja sijoittuipa jopa yksi kameran (ja kuvaajan) tuotoksista Kuusamo Nature Photo - kilpailussa nuorten sarjan toiselle sijalle. Sieltä irtosi kehittyneempi versio Canonin Powershot-sarjasta (mallia en nyt millään jaksa muistaa) joka ei kuitenkaan koskaan löytänyt tietään omaan käyttööni, sillä koin kameran olevan jopa hiukan huonompi kuin nykyiseni. Uudessa mallissa ei ollut tuota erittäin kätevää joka suuntaan väänneltävää näyttöä, jota aina sammalikossa makoillessani kaipailisin nykyiseen runkoonikin (Nyt löytyy!!).

Murrosiän vääjämättä puskiessa päälle valokuvausharrastus jäi taka-alalle ja tärkeämmät asiat veivät aikani. Kuten tietokoneella pelaaminen ja tyhjäntoimittaminen puistossa kavereiden kanssa. Vuosien vieriessä aina silloin tällön kuvatessa sain isäni vanhan Canon EOS 20D:n käyttööni. Innostuin taas kuvauksesta ja totesin nopeasti kaluston olevan täysin riittämätön käyttööni ;). Aikani kittilinssin kanssa hampaita kiristeltyäni nimetön sponsori lupautui tarjoamaan vararunkonsa käyttööni. Eli kittilinssiä myyntiin ja yleiszoomin hankintaan, sillä eihän näin laadukkaalla rungolla kuin 50D on voi kuvata millään lähinnä verkkopainon virkaa toimittavalla muovipalikalla. Yleiszoomiksi valikoitui Tamronin 24-70mm f/2.8. Nykyään runkona toimii Canon EOS 6D Mark II ja linssipuolella valikoimaan on ilmestynyt  Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM.

Kuvaan kaikkein mieluiten omassa rauhassa keskellä metsää, poissa turistien silmistä. Mieluisimmat kohteeni ovat laajat maisemat, vesistöt puroineen ja koskineen sekä makrokuvauksen maailma. Aina silloin tällöin jaksan käydä tallentamassa urbaaneita kaupunkinäkymiä, varsinkin hylätyissä ja ränsistyneissä rakennuksissa on jotain kiehtovaa. Toiveena olisi joskus päästä käymään kuvausmatkalla esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Japanissa tai Yhdysvalloissa. Ulkomainen luonto tarjoaa näin suomalaisen näkökulmasta henkeäsalpaavia kohteita. Toisaalta kaikkein mieluisimmat kohteeni sijaitsevat Lapissa, joten kyllä täältä kotimaastakin löytyy upeita kohteita joissa riittää varmasti kuvattavaa koko loppuelämäksi.

Kuulun myös Oulussa säännöllisesti kokoontuvaan valokuvausyhdistykseen, Pohjoisen luontokuvaajat ry, jonka kuvailloissa voi esitellä omia kuviaan tai katsella muiden kuvaesityksiä. Yhdistykseen kuuluu kuvaajia aina vasta-alkajista maailmanlaajuisesti palkittuihin ammattilaisiin.